Brölür Kazan Servis ve Tamiri

Brölür Kazan Servis ve Tamiri

Kalorifer kazanı ne tür yakıt kullanırsa kullansın, gerekli değerde muhafaza edildiği ve çalıştırıldığı sürece yüksek verim sağlayacaktır. Bakım gerektirmeyen kazan, aldığınız yakıtı ısıtmak için kullanacak ve daha sonra yakmadan bacadan dışarı atacak veya bacadan fazla hava akımını emecek ve atmosferi ısıtmak için size getirilmesi gereken ısıyı kullanacaktır. Kazanın bakımı için harcadığınız para kesinlikle size iade edilecektir. Yeni çıkarılan "Enerji Verimliliği Yasası" nda, kazan kombine bir kazan olsa bile, kazanın bakımından kullanıcı sorumludur. Doğalgaz kazanlarında yıllık bakım yaptırmanızı ve yapılan bakımları yasalara uygun olarak kayıt altına almanızı tavsiye ederiz. Sıvı ve katı yakıt kullanan kazanlar daha sık bakım gerektirebilir.

Kazanın mevcut durumunu anlamanın en pratik yolu, kazan alevinin rengine bakmaktır. Doğal gaz kazanlarında ideal alev mavi, katı ve sıvı yakıtlarda açık turuncudur.

Baca gazı ölçümü yönetmeliklere uygun olarak yapılmalıdır. Benzer şekilde baca sıcaklığı ölçülmeli ve yakıt cinsine göre uygun büyüklük belirlenmelidir.

Kazanda üç tür yanma meydana gelir.

  • İdeal yanma: İdeal yanmada yakıt ve hava ideal oranda karıştırılır. Yüksek verimlilik elde edin ve çevre kirliliğini en aza indirin. En az parayla en fazla kaloriyi alacak. İdeal bir yanma kazanının bacasında CO (karbon monoksit) olmamalıdır.
  • Daha az hava ile yan: Daha az hava varsa, yakıtınız tamamen yanmadan bacadan dışarı atılacaktır. Verimlilik azalacak ve çevre kirliliğine neden olacaktır. Alevin rengi koyulaştı ve bacadan çıkan duman arttı ve koyulaştı. Baca gazı ölçümünde CO (karbonmonoksit) oranı artar. Alevin temas ettiği yerde is ve is oluşur. Kurumdan çıkarılması gerekir. Uzun süre daha az hava ile çalışan sistemlerin bacaları doğal olarak tıkanmaya başlar ve zamanla baca temizliği gerekli hale gelir.
  • Fazla Havayı Kullanın: Fazla hava ile yakılarak üretilen enerji, eviniz yerine bacadan atmosfere salınacaktır. Çok fazla hava olduğunda alev sararır ve yanar. Duman neredeyse görünmezdir ve duman çok sıcaktır.

İdeal bir yanma kazanının baca gazında CO içeriği minimumda tutulmalı ve CO2 (karbondioksit) içeriği yüzde 12 ile yüzde 13 arasında olmalıdır.

Kazanın bakıma ihtiyaç duyan diğer kısmı brülördür. Yanma odasına hava çekerek ve yakıt püskürterek yanmayı sağlayan bileşen brülördür. Brülörün bakımı yakıt cinsine göre değişmektedir. Bu teknik bir iş. Yetki servisi tarafından yapılmalıdır. Benzer şekilde, emniyet valfleri, valfler, yakıt boruları, bacalar ve boru hattı sızıntıları da kontrol edilmesi gereken parçalardır.

Kazanı sağlıklı kılmak için yapmanız gereken her yıl yetki belgeli bir servis aracılığıyla bakımını yapmak ve bakımdan sonra her hafta (en az bir kez) alev temas yüzeyini, yanma odasını ve bacayı fırça ile temizlemektir. 6 ay) ve düzenli olarak alevin rengini kontrol edin.

Brülör Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Kazan dairesi daima temiz ve düzenli tutulmalıdır.
  • Temizlik ve el aletleri her zaman mevcut olmalıdır.
  • Yakıt, su ve buhar borularındaki sızıntılar (görünüşte önemsiz sızıntılar ve sızıntılar) derhal giderilmelidir.
  • Kazan içinde, baca ve gaz borularını mümkün olduğunca temizlemek için özel fırçalar kullanın.
  • Kazan içerisindeki baca ve gaz geçişi özel fırçalar ile temizlenir.
  • Kül ve kurum kalıntılarını gidermek için zaman zaman fırının içini inceleyin (kırık tuğlalar varsa onarın).
  • Baca en az 6 (altı) ayda bir temizlenmelidir.
  • Yakıt deposunun su ve tortu tahliye vanasını açarak biriken suyu ve tortuyu tahliye edin.
  • Yakıt deposu çıkışındaki filtre çıkarılmalı ve dizel ile temizlenmelidir.
  • Brülör memesini her hafta dizel motorla temizleyin ve temizleyin. Nipel deliğini açmak için tel, çivi ve iğne gibi malzemeler kullanmayın. Bu malzemeler memenin püskürtme konisine zarar verebilir ve memeyi kullanılamaz hale getirebilir.
  • Fotoseli kuru ve temiz bir bezle silin ve temizleyin.
  • Dizel yakıta batırılmış temiz bir bezle elektrot ucunu (çakmağın ucu) silin. Gerekirse aralığı ayarlayın. Elektrot ucunda delaminasyon varsa ve delaminasyon dizel bezle giderilemiyorsa zımpara kâğıdı ile çıkarılmalıdır.

Her türlü brolür bakımı ve tamirini yapan firmamız uzun yıllardır bu işi son derece titiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Özellikle oldukça deneyimli iş arkadaşlarımız ile birlikte sizler için en iyi hizmeti sağlamak ve bütün brolür bakım ve tamir işlemlerinizin oldukça uygun fiyatlı ve garantili bir şekilde yapmaktayız.


WhatsApp
Hemen Ara